Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
El seguiment arqueològic consistí en el control de l'obertura de les sabates i riostes que s'havien de pràcticar per a la construcció del nou edifici, el qual havia de mantenir la façana antiga. Així, es van poder documentar vàries estructures relacionades amb l’aigua. Es tractava d’una sínia i d’un parell de pous, un d’ells amortitzat per la mateixa sínia. Pel que fa a les datacions, obtingudes a partir de les restes ceràmiques i de les relacions estratigràfiques, sembla ser que la sínia s’ubicava a principis del segle XVIII, moment en el qual s’amortitzava el pou que es trobava dins, i la seva utilització no aniria més enllà del segle XIX. Pel que fa al pou que es trobava al mig del solar, es va determinar el moment de la seva amortització cap el segle XX, ja que el material arqueològic tenia una cronologia molt àmplia. Aquest pou, d’una factura impecable, podria respondre a les noves necessitats de l’edifici en quant a l’extracció d’aigües, donada la funció de banys públics que va tenir l’edifici. També entre el morter i les pedres que conformen les parets de l’edifici es van trobar restes d’un element arquitectònic que es trobava en posició invertida i en ell es podia observar una sanefa típica: tres dobles cordons, que de manera ondulada, es van entrellaçant al llarg del fris de l’element arquitectònic. Aquest podria haver estat reaprofitat del convent de Sant Agustí Vell, després de les reformes que hagué de suportar durant els segles XVI i XVII. No es va poder determinar si formava part d’un capitell, part d’una cornisa o d’algun altre element arquitectònic decorat. Tenint en compte aquest element es va ubicar la construcció de l’edifici en el segle XVIII.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1349
Inici de la construcció del convent de Sant Agustí Vell
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Plaça de Sant Agustí Vell
El seu nom antic fou el de plaça de Sant Agustí, pel convent de frares agustins que s'hi establí l'any 1309, i que fou enderrocat en gran part l'any 1718 per formar els glacis de la Ciutadella, de manera que el convent passà al Raval. Des d'aleshores la plaça s'anomenà de Sant Agustí Vell.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/72
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona