Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Aquesta intervenció a la Casa de la Misericòrdia venia motivada per la rehabilitació i conservació de l’edifici catalogat. Per aquest motiu es va controlar el rebaix que calia efectuar en el pati per tal d’ubicar una caixa d’ascensor, una caixa d’escala i les diferents pantalles de sustentació de les escales. Es tractava de l’àrea que comprenia els 3,5 m. anteriors a la façana nord-est. En total es van practicar tres sondejos i una rasa paral•lela al mur nord-est de l’edifici. El sondeig 1 es va ubicar a l’angle nord del pati i mesurava 3 m. de llarg per 1,5 m. d’ample i 1,8 m. de fondària. El sondeig 2, practicat a l’angle est del pati, mesurava 3,5 m. de costat i 2,20 m. de fondària. El tercer sondeig va coincidir amb un dipòsit de 2 m. x 2 m. x 2 m. i es va procedir al buidatge d’aquest. A nivell de conclusions, les restes documentades van permetre establir una seqüència cronològica que abastava diverses fases. La fase més antiga s’ubicava entre la segona meitat del segle XV i els segles XVI - inicis del XVII. Es trobava representada per estrats sense cap tipus d’estructura determinable. La següent fase es va situar al segle XVII, moment de construcció de l’edifici, si bé, la zona objecte de rehabilitació era fruit d’ampliacions realitzades al segle XVIII. Un grup d’estructures com eren una fonamentació d’un mur, un retall i les restes d’un pou es van ubicar dins d’aquesta fase i es van interpretar com part d’una construcció anterior a la Casa de la Misericòrdia. La tercera fase es va datar al segle XVIII i estava representada per les estructures relacionades amb la construcció dels edificis que envoltaven el pati. La darrera fase es situava entre els segles XIX i XX. Es tractava d’estructures d’anteriors rehabilitacions: paviments de llambordes, murs afegits i conduccions d’aigües.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer d'Elisabets
Pel convent que existí en el carrer, fundat l'any 1552 per Joana Forners d'Arbeca, ocupat per les monges de Santa Isabel d'Hongria, anomenades per la gent com a 'Elisabets'.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer de Montalegre
El nom prové del monestir de canongesses augustinianes de la Mare de Déu de Montalegre fundat l'any 1362, edifici que passà després a ser de la Casa de la Caritat de Barcelona.
Aquesta Intervenció no té documentació adjunta
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/606
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona