Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica preventiva duta a terme al solar del carrer dels Consellers 2 ens han permès documentar una sèrie d'elements que ens remeten a vàries fases d'ocupació.
1.Fase tardo romana (Segles V / VI dC)
S’han detectat sis inhumacions que s'han d'encabir dins del context de l'espai funerari documentat a redós de Santa Maria del Mar, amb un ús entre els segles III-IV dC a VI-VII dC. A partir del material ceràmic recuperat en els estrats que amortitzen les fosses, tenim una cronologia entorn als segles V -VI dC). L'orientació de les fosses és NO-SE i les tipologies de les inhumacions, són la majoria en fossa simple, sense aixovar, a excepció d’una tomba de cista de pedra i coberta de tègula i les possibles restes d'una estructura funerària. associada a la UF 005. Els individus inhumats són dos adults femenins, un adult masculí, un adult juvenil femení, un infantil i restes d’un nounat que es van identificar al laboratori.
1b.-Explotació agropecuària:
Aquesta fase s'identifica amb un estrat que amortitza la necròpolis, en un moment i canvia el seu ús i es destina possiblement a activitats agropecuàries. L'ocupació s'identifica exclusivament en el conjunt de 8 forats de pal, articulats més o menys en dues files paral•leles que poden respondre a les restes d'alguna estructura no conservada. Els materials ceràmics recuperats permeten datar aquesta fase entorn al segle V dC pel que sembla que el canvi de la parcel•la de necròpolis a altres usos és ràpida i no per desús o abandonament.
2.Fase baix medieval
Aquest moment queda documentat únicament amb un estrat que podria respondre a una mena de nivell de circulació que amortitza, anivella i estabilitza els estrats de sorres. D'aquesta fase no s'ha pogut identificar cap estructura més.
3.Època moderna (Segles XVIII / XIX)
D'aquest moment identifiquem una estructura domèstica amb murs i un pou, que gracies a les monedes detectades del rei Felip V, podem situar cronològicament a partir del segle XVIII
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3951
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona