Resultats: Positius. Sense rebaix del subsòl
Es localitza a una zona ocupada per Parcs i Jardins de l'ajuntament de Barcelona, modificada per la instal•lació d'un centre de reproducció de plantes destinat a les zones verdes de Barcelona, ocupat des dels anys 20 del segle XX. L'aterrassament per la plantació de les plantes ha modificat considerablement l'orografia paisatgística de l'indret.
Segons Agustí Duran i Sanpere (1947) durant l'obra constructiva per a la preparació de l'Exposició Universal de l'any 1929, en realitzar-se el camí d'accés per anar a l'estadi municipal, a la zona coneguda com Vista Alegre, justament al Parc de Montjuïc en el carrer dels Tarongers, es va localitzar les restes arqueològiques. Durant aquestes remodelacions, un dels mestres d'obra era el senyor Josep Roura, mestre de cases de Rubí, afeccionat a l'arqueologia, i va observar en el rebaix de marges i l'obertura del camí l'existència de restes de sitges amb gran quantitat de ceràmica romana que es podia datar al segle I dC., la qual apareixia juntament amb ceràmica comuna d'atribució ibèrica. Segons les seves aportacions comentà que a la carena d'aquest indret explorà unes sitges ibèriques que contenien enterraments humans.
Es tracta d'un conjunt de restes arqueològiques pertanyents a època ibèrica i romana, de les quals destaquen un conjunt de sitges de mida reduïda amb gran quantitat de material arqueològic d'època romana, amb una atribució cronològica des del segle I aC. fins al segle IV dC. A més d'època romana també varen aparèixer diferents dipòsits i gran quantitat de fragments d'àmfora romana. Aquestes estructures s'han interpretat com a pertanyents a una vil•la rústica, un petit nucli rural, segurament amb una funció agrícola.
Per la presència dels enterraments es considera que en aquest indret podrien haver-hi restes d'una necròpolis d'època romana. Desconeixem la quantitat de sitges i enterraments a la zona perquè l'única dada important és a partir de la informació publicada per Almagro et alii (1945) i A. Duran i Sanpere (1947).
Actualment,s'ha pogut comprovar l'existència d'aportacions de capes vegetals per la plantació de viver, però no s'ha pogut corroborar l'existència de material arqueològic en superfície. Es desconeix la ubicació del material arqueològic aparegut.
Tipus: Actuacions d'investigadors i estudiosos | Data: abans 1929
Josep Roura
Queda recollit per A. Duran i Sanpere, l'any 1947.
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/2926
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona