Pend: prop_33: Positius. Estratigrafia no exhaurida
L'objectiu de la intervenció radicà en la necessitat d’instal•lar un ascensor a la finca situada al núm. 9 del carrer Elisabets. Degut a aquesta obra, es procedí al control del rebaix d’una cala d’1,60 x 1,90 x 1,20 metres per encabir la infraestructura.
Un cop realitzada la intervenció arqueològica s’evidencià que l’estructura més antiga conservada era un mur, probablement pertanyent a l’antiga esglèsia del convent de Santa Isabel d’Hongria al segle XVI, ja que l’actual número 9 del carrer Elisabets està edificat sobre les restes de la mateixa. L’estratigrafia apareguda –una sèrie d'estrats d’anivellació- confirmarien el desmuntatge i enderrocament del temple durant el segle XIX. L’absència de material ceràmic que permetés datar la construcció i la impossibilitat de la excavació sistemàtica de l’estructura dificultaren, però, la seva interpretació.
Pend: prop_125: Notícies / documents | Pend: prop_126: 1497
S'instal•la la comunitat de Terciàries Dominicanes procedents de Caldes de Montbui, creant-se el Convent dels Àngels.
Pend: prop_125: Toponímia / nomenclàtor | Pend: prop_126: 01/01/1865
Carrer d'Elisabets
Pel convent que existí en el carrer, fundat l'any 1552 per Joana Forners d'Arbeca, ocupat per les monges de Santa Isabel d'Hongria, anomenades per la gent com a 'Elisabets'.
Pend: No_attach_documentation
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/997
Pend: resume_project1
Pend: resume_project2