Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció va consistir en l’obertura d’un conjunt de cales amb l’objectiu de veure la potència de la fonamentació, els materials, les característiques i la tipologia dels estratas on es recolzava l'edifici.
Així s’obriren un total de nou cales en diferents punts de la planta baixa de l’edifici.
En 5 de les cales –les núm. 1, 3, 6, 8 i 9- la paret descansava sobre una banqueta de fonamentació contemporània, i en les altres quatre – 2, 4, 5 i 7-, la paret es recolzava en murs o estructures que, per les seves característiques constructives, eren anteriors a la construcció de la paret.
El resultat de la intervenció fou la localització de diferents murs construïts amb pedra i lligats amb morter de calç i argila i un pou d’aigua que es podrien inscriure dins dels segles XIV-XVI, així com altres murs que cronològicament correspondrien als segles XVI-XVII.
Paral•lelament es localitzaren estructures vinculades a la construcció de la finca del segle XIX.
Finalment afegir que a la cala 8 es trobà com a únic material ceràmic, un petit fragment de terra sigillata hispànica amb decoració, sense que això permetés treure com a conclusió que es tractés d’un nivell romà.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer de la Boqueria
El cronista Pujades (Crònica universal de Catalunya) creu que és nom corrupte de bocaria. Davant de l'antic portal de Santa Eulàlia, Ramon Berenguer IV hi col·locà les portes d'Almeria -portades de la conquesta. La gent, en mirar-les bocava, és a dir, badava, admirava.
Este obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/971
+ 3000 puntos de interés arqueológico geolocalizados y tipificados.
Todo aquello de interés arqueológico hallado en Barcelona.