Resultats: Positius. Sense rebaix del subsòl
La finca objecte d'estudi presentava una important complexitat donada la imbricació de les diferents estructures constructives que la configuraven. Les primeres notícies històriques daten del segle XVII i versen sobre l'existència de tres unitats edificatòries dins d'una mateixa parcel·lació: casa situada a l'encreuament dels carrers Argenteria i Basea; casa del carrer Basea i casa amb façana al carrer Tarongeta.
La casa dels carrers d'Argenteria i Basea delimitava a l'est amb el carrer del Marantic (carrer Argenteria); al nord amb el carrer de Basea i a ponent amb el carreró Dufort (possiblement un alfòndec destinat al comerç estranger amb una petita agrupació d'albergs). Es tractava d'una casa formada de planta baixa i pis (amb addició de tres plantes-pis entre els segles XVIII i XIX). Les característiques arquitectòniques de la planta baixa (sobretot pel que fa a l'estereotomia dels carreus) eren pròpies de les construccions medievals.
La casa situada al carrer Basea era el nucli edificatori que millor ha conservat els elements constructius que denotaven més antiguitat (tal vegada baix-medieval), i tenia la mateixa distribució en alçat que la finca veïna d'Argenteria i Basea: planta baixa, pis i porxada superior (al seu interior es van localitzar unes pintures murals de tema cavallaresc pròpies dels tallers barcelonins del segle XIII i XIV; avui dia s'exposen al MUHBA).
La casa amb façana al carrer Tarongeta estava integrada per dos cossos independents (això explicaria el perquè de la diferent alçada dels seus frontis). La seva façana principal estava decorada amb esgrafiats setcentistes (1775).
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 31/12/1422 (Abans de 1423)
Carrer de l'Argenteria
El seu traçat correspon a l'antiga via del mar que sortia del Portal Major i es dirigia directament cap a la platja. L'any 998 ja existien a cada banda del camí edificacions que acabaren per tenir església pròpia: Santa Maria del Mar. En aquesta via s'hi establiren en major nombre els argenters. El nom del carrer ja s'anomenava com avui l'any 1423.
Esta intervención no contiene documentación adjunta
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/813
+ 3000 puntos de interés arqueológico geolocalizados y tipificados.
Todo aquello de interés arqueológico hallado en Barcelona.