Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Arrel del projecte de construcció d’un bloc d’oficines a la finca situada en el núm. 6 del Carrer d’en Carabassa (Barri de la Mercè, Barcelona) es va procedir a l’obertura d’un sondeig informatiu per tal de valorar l’abast de les restes arqueològiques conservades. La cala mesurava 2 x 2 m. i va assolir una fondària de 4,40 m. Els resultats arqueològics van ser positius i es van documentar restes de cronologia d’època moderna. Concretament es tractava d’una claveguera amb parets de pedra i amb la coberta i el terra de maons, amortitzada amb material ceràmic corresponent als segles XVII-XVIII. També es van localitzar set paviments de terra batuda, la majoria amb una petita preparació de calç i que funcionarien en aquesta mateixa època.
Per altra banda, es va constatar que l’actual terrassa sobreelevada del carrer Carabassa estava formada per dos grans paquets de colmatació que, probablement la farcien en la seva totalitat. El més antic es tractava d’un gran estrat de colmatació amb material del segle XVII-XVIII per poder construir i elevar el jardí. Sembla que aquesta intervenció urbanística estava directament relacionada amb la construcció de la casa senyorial que ocupava el núm. 44 del carrer Avinyó i que datava del 1775. I per últim, el segon nivell de colmatació era d’època contemporània,resultat de l’adequació del solar i la instal•lació de serveis (aigua).
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer d'en Carabassa
Un dels primers vials traçats travessant el 'lloc dels còdols' per la banda on els gerrers tenien establerts els seus obradors i forns. Carabassa devia ser, probablement, un gerrer d'ofici.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/783
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona