Resultats: Positius. Estratigrafia exhaurida
L’àrea d’actuació arqueològica dins de l’edifici es va limitar a la zona contigua a la façana que dona al Pla de la Seu, la que correspon al carrer de santa Llúcia i la pertanyent a la paret mitgera de la Casa del Degà amb la casa de l’Ardiaca. Es tractava de les àrees que corresponien a les dependències de l’habitacle del conserge, vestíbul d’entrada i dipòsit de l’arxiu. En concret es va portar a terme el control arqueològic de 15 cales per tal d’efectuar unes sabates de formigó armat. Aquestes es van situar a tocar de les façanes o parets mitgeres. Els resultats arqueològics es van poder ubicar cronològicament entre el segle II i principis del segle VI dC. En general, es tractava d’una successió d’estrats de deposició. No obstant es va poder documentar dos paviments sobreposats a les cales M i Ñ i un mur localitzat a les cales del vestíbul d’entrada a la Casa del Degà pel carrer de Santa Llúcia. Els paviments es van identificar com pavimentació de carrer del segle II dC., mentre que el mur es va interpretar com a part de la fonamentació d’una façana d’una insulae de cases de la colònia. Per últim, es va documentar un pou a prop de la façana d’aquest mur que va quedar amortitzat durant la segona meitat del segle V-principis del segle VI segons el material recuperat.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 07/07/1942
Avinguda de la Catedral
Condueix a la catedral. L'actual seu gòtica començà a bastir-se l'any 1296, en temps del rei Jaume II. Al seu subsòl s'han trobat restes de l'anterior seu romànica de Ramon Berenguer el Vell i de la primitiva basílica paleocristiana.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 20/12/1979
Pla de la Seu
Davant de la Seu barcelonina, la façana de la qual fou construïda a la darreria del segle XIX, per l'arquitecte August Font. La plaça data dels anys 1421-1422, quan va ser enderrocada la vella casa del degà i unes altres dels canonges, juntament amb un segment de la muralla romana que les apuntalava.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 03/09/1982
Carrer del Bisbe
Per trobar-se davant del Palau del Bisbe. Els prelats de Barcelona hi han tingut la seva estada des d'abans del segle XIII, amb ampliacions i reformes importants al llarg dels segles. En el segle XVIII el bisbe Josep Climent ordenà la reedificació completa del palau episcopal.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/534
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona