Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Aquesta intervenció, vinculada a les tasques de reforç de la xarxa elèctrica a partir de la canalització en rasa i instal•lació subterrània, estava dirigida a l’avaluació arqueològica del terreny.
S’efectuaren 7 rases de diferents fondàries resultant una d’elles, la rasa 1000, positiva. Aquesta rasa presentava en algun tram del seu recorregut la presència d’una estructura que transcorria en direcció nordest - sudoest, formada per pedres i maons lligats amb morter amb una amplada que oscil•lava entre els 35 i els 60 cm. d’ample. La cota superior de l’estructura oscil•lava entre els 3,36 m. i els 3,39 m. s.n.m. Així doncs, aquests trams es conservaven aproximadament a 65 cm. per sota del nivell de circulació actualment en ús al carrer dels Assaonadors.
L’estructura s’interpretà com un desviament de la Riera de Sant Joan, al carrer de l’Oli, per a conduir-la al Rec Comtal. Aquesta obra es va portar a terme a l’entorn del 1179. S’ignoren però, les possibles reparacions que aquesta va patir al llarg del temps. Cal esmentar que cap tram d’aquesta estructura va quedar afectat per les obres, ja que la canalització dels cables es va situar per sobre d’aquesta.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1179
S'edifica aquest desviament de la Riera de Sant Joan, al carrer de l’Oli, per a conduir-la al Rec Comtal
Tipus: Notícies / documents | Data: 1853
Obertura del carrer de la Princesa.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 31/12/1446 (Abans de 1447)
Carrer dels Assaonadors
El carrer i el nom daten d'abans de 1447. Hi eren establerts els menestrals assaonadors de pells o cuirs, el gremi dels quals és anterior a 1257, i perduraren fins poc després de 1836. Tingueren una representació en el Consell Municipal de la Ciutat que va establir el rei Jaume I.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer de Flassaders
Hi eren antigament establerts els menestrals fabricants de flassades, el gremi dels quals tenia unes ordenances datades el 1331.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1900
Carrer d'en Tantarantana
Se sap que aquest carrer ja tenia aquest mateix nom l'any 1716: hi vivia, en el carrer, el nunci de la ciutat, que s'anunciava amb un redoblament de timbal, o un toc de trompeta, motiu pel qual el poble el coneixia amb el malnom d''en Tantarantana'.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/49
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona