Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La realització de l’excavació preventiva al carrer dels Sagristans 1-3 i carrer dels Capellans 6-8, va permetre documentar diverses estructures localitzades al subsòl del local i un mur de cronologia medieval al fons de l’edifici.
Es van realitzar quatre sondejos que van permetre documentar la fondària del fonament del mur oriental del local, així com les riostres de les diverses arcades que aguantaven l’edifici.
La cala 1 va permetre documentar dues estructures muràries corresponents a una edificació anterior a l’actual, datable, segons el tipus de parament que presentaven, del segle XVIII. En aquest sondeig també es va localitzar una estructura al subsòl de l’edifici del segle XIX corresponent a una fresquera o celler. Degut a les reformes que s’estaven portant a terme en el local, es va haver de desmuntar la volta d’aquesta estructura.
Cal dir que en els estrats que es van excavar es van localitzar abundants restes de materials constructius, malgrat això, no es va localitzar material ceràmic que ens permetés precisar la cronologia dels d’aquests.
Finalment, es va fer un estudi de paraments dels diversos fets constructius que constituïen el mur nord del local. D’aquesta manera, es va poder determinar les fases constructives i la cronologia dels diversos paraments que conformaven el mur. Així el tram més antic, juntament amb la porta corresponen al segle XVI-XVII, destacava un altra tram del segle XVIII i tot un seguit de modificacions i reparacions corresponents als segles XIX i XX.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer dels Sagristans
Tot i que algun erudit ha dit que el nom es deu al fet que hi tenien residència els sagristans de la Seu, és més probable que el carrer, el nom del qual era 'dels Capellans' -com aquell del qual és travessia- passés a dir-se 'dels Sagristans' perquè feia conjunt amb l'altre, com els sagristans són companyia obligada dels capellans.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/487
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona