Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica realitzada a la finca núm. 17 del carrer de Carders va consistir en la realització d’una cala de 4’60 m. x 5’30 m. amb una profunditat de 1’20 m., necessària per la col•locació d’un basament per a una grua. Aquesta, estava situada a la banda nord-est de la finca. El control arqueològic d’aquests rebaixos va permetre documentar diverses restes arqueològiques que es van aglutinar en quatre fases cronoculturals. En una primera fase, ubicada en època baix medieval, es van localitzar dues estructures murals, de les quals restava únicament la fonamentació. La segona fase corresponia al segle XVIII, moment en què es van realitzar les obres que tenen com a objectiu l’eliminació del cementiri de la parròquia de Sant Cugat del Rec. Segons la documentació escrita, es tractava de les reformes portades a terme al voltant de la primera meitat d’aquell segle. El que es va documentar és el moment de la seva destrucció, així ho indicaven l’abundant presència de restes antropològiques en els estrats excavats i l’existència d’una rasa utilitzada com abocador d’aquest mateix tipus de restes. La tercera fase constructiva es situava a la primera meitat del segle XIX, i estava representada per la localització d’un mur que es va interpretar com la paret oriental de la sagristia de la reedificació de l’església de sant Cugat del Rec, entre els anys 1823 i 1830. La darrera fase cronològica estava definida per les diverses canalitzacions realitzades al segle XX .
Tipus: Notícies / documents | Data: 1023
Consagració de l'església de Sant Cugat del Rec.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer dels Carders
Inicialment via romana, més tard camí d'accés a la ciutat vora el qual l'any 1023 s'hi edificà una església dedicada a sant Cugat. Més endavant, convertida en carrer, s'hi instal·laren els fabricants de cordes per treballar la llana, dels quals el carrer prengué el nom.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1627
Es refé de nou l'església de Sant Cugat del Rec.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/412
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona