Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica portada a terme en les obres del projecte de millora de la planta baixa de l’edifici situat al carrer del Regomir, 6 – carrer d’Ataülf, 9 per a ús com a Casa de Família vinculada a la Comunitat de Sant Egidi ha permès identificar estructures i nivells arqueològics amb un ventall cronològic que ens situa des d’època romana fins a època contemporània i complementar l’estudi ja existent de la intervenció realitzada l’any 2004.
Les estructures més significatives corresponen a la muralla i a la torre de planta circular d’època baix imperial. Ambdues estructures van formar part del programa constructiu que doblava el gruix de la muralla augustal i afegia la construcció de les torres a l’estructura defensiva de mitjan segle III- inicis del segle IV dC. Aquesta estructura amortitza un mur d’època imperial.
Tant la muralla com la torre presenten un parament exterior d’opus quadratum i tot el rebliment interior està realitzat amb opus caementicium, a l’interior del qual s’hi ha pogut localitzar una peça treballada reaprofitada pertanyent a una cupae.
Amortitzant aquestes estructures es documenten diversos estrats de rebliment i la construcció de dos murs, un d’ells de funcionalitat indeterminada del que s’ha conservat un petit testimoni i un segon mur, que utilitza com a fonamentació la muralla de la fase anterior, i que correspondria al mur de tancament nord d’una habitació interior de l’edifici. Aquest fou localitzat durant la intervenció arqueològica realitzada l’any 2004. D’aquest mateix període en destaca un hipogeu situat a l’angle nord-oest de l’àmbit i adossat tant a la torre com a la muralla baix imperial.
Finalment, la intervenció ha permès localitzar la rasa de construcció de l’actual finca construïda l’any 1857 per Josep Fontseré juntament amb un pou de registre d’aquest mateix moment.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1857
Any de construcció de l'edifici per Josep Fontseré
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/4114
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona