Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Les obres de rehabilitació de l'edifici ubicat al carrer de l'Hospital, 101 van motivar una intervenció arqueològica que va permetre posar al descobert les restes del convent de l'Encarnació de les Carmelites Calçades i tres fases constructives de la finca: baixmedieval, moderna i contemporània. Fase baixmedieval: segles XIV i XV. D’aquest moment es va documentar les restes de murs d'una habitació amb un parament de pedres escairades i lligades amb morter de sorra. Associat a aquest moment es va excavar també un abocador que va proporcionar gran quantitat de material del moment, del qual destaquen dues monedes, 1/4 de croat i 172 croat de Ferran V de Castella. Fase moderna: es localitzen vestigis de diverses finques i com a resultat de diverses reformes de l'espai, a més a més, diverses estructures de sanejament, clavegueres i fosses sèptiques. D'època contemporània es documentaren els murs pertanyents al darrer parcel·lari, bastits amb encofrat perdut de pedres i morter blanc, paviments i la xarxa de sanejament.
En una zona de la finca es va poder excavar i documentar una petita part del convent, corroborant la ubicació marcada pels quarterons de Garriga i Roca. S'identificaren dues fases constructives, una corresponent a la formació del convent, datat del segle XVII i l'altra es tracta de diverses reconstruccions arran dels atacs soferts fins el segle XIX, moment en què, amb les desamortitzacions, fou enderrocat el 1858.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/4105
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona