Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Intervenció arqueològica duta a terme amb motiu de la construcció d'un edifici de nova planta al carrer d'en Llàstics, 7-9. El solar és format per dues parcel·les, divisió que roman des d'època medieval. A partit de les dades documentades es va poder establir tres fases d’ocupació de l’espai. La fase baixmedieval (segles XIV-XV) es troba representada per estructures domèstiques pertanyents a la finca 1, manca la façana, amb un espai interior dividit en tres cossos o crugies i un paviment de terra piconada. Hi ha evidències que indicarien unes majors dimensions de la finca pel costat sud-oest, circumstància que no ha estat contrastada per les limitacions d'espai. De la finca 2 es va documentar el límit sud-est, la resta de divisòries són d'època moderna. L'espai interior presenta una sola partió, tot i que cal pensar en les similituds amb la finca veïna.
La fase moderna (segles XVI-XVIII) presenta una reestructuració de l’espai entorn el segle XVI amb una refacció dels murs mitgers i la construcció del mur de façana, sempre seguint la planta medieval. En aquesta reforma s'empren materials constructius reaprofitats. També es documenta un pou circular reforçat amb una llinda que devia ser d'ús comú per a les dues finques. La finca 1 presenta un estat de conservació millor, amb la presència d'un dipòsit, una sitja amortitzada al segle XVII, una porció d'una canalització vinculada a tasques artesanals. També s'evidenciaren tres botes de fusta, en ús entre mitjans del segle XVI fins a mitjans del segle XVIII.
Fase contemporània (segles XVIII-XX) Entre mitjans del segle XVIII i el segle XIX es produeixen certes remodelacions de l'espai, amb l'amortització de les botes, la conversió del dipòsit en cup, la construcció d'un pou negre, apareixen dos murs per a la subdivisió de l'espai intern i es torna a pavimentar. Entre els segles XIX i XX es construeix la línia de façana i es consolida la xarxa de clavegueram.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/4063
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona