Resultats: Positius. Sense rebaix del subsòl
La intervenció arqueològica realitzada a la planta baixa de les procures de l’edifici de la infermeria dins el Monestir de Santa Maria de Pedralbes, no ha permès documentar restes arqueològiques ni en el subsòl ni materials arqueològics en els rebliments de les voltes de maó que s’han enderrocat.
El projecte d’enderroc s’ha centrat únicament a desmuntar ordenadament totes les estructures de maó originals del segle XIX que es trobaven en un estat molt precari i amb un perill notori de col•lapsar.
La retirada dels diversos elements constructius com són envans i forjats de maó i paviments de rajola ha deixat al descobert estructures de l’edifici més antigues. Tots els elements apareguts en els paraments s’han documentat degudament i contrastats vers el darrer estudi-històric de paraments amb què compte el Monestir.
El rebaix del nivell de circulació que s’havia realitzat durant el segle XIX precisament per l’execució del projecte que ara s’ha enderrocat, va destruir parcialment les restes arqueològiques que existien en el subsòl en aquell moment. Aquest rebaix s’ha reblert degudament i refet el nivell de circulació original sense afectar ni retirar cap element existent, fet que no ha permès documentar l’estratigrafia conservada en els talls ni en el subsòl.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1326
Bernat de Sarrià
Es ven el mas de Pedralbes a la reina Elisenda que fundarà el monestir.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/4039
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona