Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Els treballs arqueològics van permetre documentar nombroses restes que s’adscriuen en un ventall cronològic que transcorre des de l’època romana fins a l’època contemporània.
D’època romana foren documentades les restes de dos murs que probablement formarien part d'un sistema de canalització de les aigües provinents d'alguna riera propera, per evitar l'afectació de l'aigua sobre les dieverses estructures funeràries, documentades en intervencions anteriors que formarien part de la necròpolis situada a tocara d'una de les vies d'accés a Barcino.
D’època medieval, cal destacar la localització de tres fosses de planta circular de funcionalitat indeterminada del segle XIII i restes d’una edificació que devia tenir el seu origen al segle XIV, i que va patir diverses modificacions i reforme fins a inicis del segle XVIII.
És precisament en aquest moment, quan el Convent de Sant Agustí Vell que es troba situat al carrer Comerç, queda afectat per les obres de la Ciutadella i la coneguda esplanada, provocant el trasllat del nou Convent a l'actual plaça que reb el seu nom.
A mitjan del segle XVIII acaba la construcció del nou convent, del qual s'han documentat restes de murs que formarien part del pati del convent, així com de diverses restes de canalitzacions.
Tipus: Notícies / documents | Data: Any 1727-1750
El projecte de construcció del nou convent fou projectat per Pere Bertran i s'acabà de construir l'any 1750.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3937
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona