Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica a la finca núm. 7 del carrer Comtal va estar motivada per la instal·lació d’un ascensor en el pati interior de la finca, fet que plantejava la realització d’una cala de 1,80 x 1,40 m. de costat i 1,60 m. de fondària en aquest punt, a més del rebaix del vestíbul d’entrada i d’una petita habitació contigua, per tal de fer una rampa d’accés a la zona de l’ascensor. D’aquesta manera es van delimitar tres zones d’intervenció: zona 1, que corresponia al vestíbul d’entrada; zona 2, referida al pati interior; i zona 3, que corresponia a la petita habitació situada a sota de l’escala d’accés a les diferents plantes de la finca, i que comunicava amb el pati interior.
Tots els estrats i estructures documentades a les diferents zones pertanyien a època contemporània, segles XX i XIX, en part conseqüència de la poca profunditat de rebaix a les zones 1 i 3. En el, cas de les restes més antigues, aquestes es van relacionar amb el moment de construcció de l’edifici durant la segona meitat del segle XIX i es tractava dels paviments aixecats i dels estrats d’anivellament, dels murs de fonamentació de l’edifici, diversos pous i dels seus rebliments. Dins del segle XX, es situaven els paviments actuals i els seus estrats d’anivellament, i una canonada d’aigua. A la zona on es va arribar al 1,60 m. de fondària sembla ser que va aparèixer els subsòl geològic, compost pel torturà.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer Comtal
El carrer, que data del segle XIV, s'obrí junt als murs del palau comtal de Valldaura que tenien a l'indret els comtes de Barcelona, a extramurs.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/387
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona