Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica realitzada al carrer de l’Encarnació, 108-110 ha estat motivada per la construcció d’un edifici d’habitatges de nova planta i va concloure amb resultats positius. Els treballs han permès documentar un tram de galeria de 6,7 m de longitud corresponent a un refugi de la Guerra Civil espanyola. Els treballs han consistit en la neteja d’un tram de 4 m de longitud del túnel d’accés al refugi antiaeri. La part del refugi documentada correspon a un tram de 2 m de l’estructura situat a l’interior del solar objecte de l’obra i un tram de 2 m del refugi situat fora del límit nord de l’obra. L’estructura està formada per una galeria excavada en mina en direcció sud-est- nord-oest amb un 25% de pendent descendent vers el nord-oest. A 4,85 m hi ha una galeria en pla, no es pot confirmar si es tracta d’una galeria del refugi o es tracta d’un replà de l’escala d’accés. L’interior està bastit amb obra vista, i els dos murs es van fabricar amb rajol pla a trencajunt, lligats amb ciment. La coberta està formada per una volta catalana de maó pla lligat amb ciment i recobert d’una capa de formigó. A la banda sud-oest s’hi ha identificat un total de cinc xicres per subjectar el cablejat elèctric que proporcionava la llum. Es tracta d’un refugi excavat seguint el sistema de mina que devia tenir un dels accessos en aquest solar que durant la guerra no estava edificat.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1935
El solar es trobava sense urbanitzar
Tipus: Notícies / documents | Data:
Presència d'una boca de refugi entre el carrer de Ca l'Alegre de Dalt i el carrer del General Sanjurjo, possiblement corresponent al refugi número 137.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3833
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona