Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció al Passeig Picasso, 24 cantonada carrer de la Fusina, 13-15 del districte de Ciutat Vella de Barcelona, afectava un solar corresponent a les edificacions conegudes com els Porxos de Fontserè. Els treballs van consistir en la realització d’una rasa de sondeig de 12 x 3 m., arribant a una potència màxima de 3,45 m. de profunditat. Aquests treballs van permetre tres fases diferents d’organització de l’espai compreses entre els segles XV i XIX. La primera fase corresponia a l’entramat urbanístic de la Barcelona baixmedieval (segle XV), i estava representat per un mur que correspondria a la façana d’un casal gòtic. La segona fase, compresa entre els segles XVI-XVIII, correspondrien els murs de compartimentació del casal gòtic. En aquest es durien a terme un seguit de reformes, reparacions i compartimentacions que modifiquen l’antic casal baixmedieval. Aquestes compartimentacions donarien lloc a tres espais diferenciats. A aquesta segona fase també correspon la pavimentació del carrer Joan Grech. El material localitzat durant la intervenció procedia en la seva totalitat del paquet que constituïa l’enderroc de l’antic barri de la Ribera. Es tracta d’un conjunt de material corresponent als segles XVII i XVIII. La tercera i última fase correspondria a la urbanització del segle XIX feta amb motiu de l’Exposició Universal de 1888, moment de la construcció dels edificis coneguts com a Porxos de Fontserè. A aquesta fase corresponien les bases de fonamentació dels pilars que eren part de l'última edificació que va ocupar el solar.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1716
Inici de la construcció de la Ciutadella.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1868
Enderroc de la Ciutadella.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1888
Es decideix col·locar a la zona la Gran Exposició Internacional de 1888. Arrel d’això es traslladaran les tropes a les noves casernes del carrer de Wellington.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1900
Carrer de la Fusina
El nom equival, en català antic, a foneria, lloc de fosa. Una foneria donava aquest nom a un carrer que existia al costat dret del pla d'en Llull, al capdamunt del Born, sobre el rec Comtal, en la direcció de l'actual carrer de la Fusina.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1715-1718
Enderrocament del barri de la Ribera per ordre expressa del rei Felip V.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/382
+ 3000 archaeological geolocated and typified interventions.
Whatever found in Barcelona of archaeological interest.