Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Les restes més antigues documentades en aquesta intervenció es van localitzar cap al sud-est de la plaça on es van documentar i excavar parcialment dues sitges que, a l'espera de l'estudi del material recuperat, podrien ser d'època baixmedieval. També es van documentar diversos retalls de diferents mides amb materials baixmedievals i, sobretot, dels segles XVI i XVII. La utilitat d'aquests retalls no és del tot clara, però, alguns, atesa la quantitat de material ceràmic recuperat, podrien ser abocaments de males fornades d'alguns forns ceràmics dels voltants, els quals no han estat localitzats.
Posteriorment es van localitzar i documentar, a tota la zona de la plaça, una gran quantitat de fonamentacions que corresponen a l'antic convent del Bonsuccés, construït a mitjan segle XVII, convertit en caserna militar a mitjan segle XIX i enderrocat al segle XX. Aquestes restes són un tram important del mur de tanca del convent pel costat del carrer de les Ramelleres, algunes divisions internes de l'edifici i part d'un dels paviments de l'església, a més de tres pous localitzats a l'interior del recinte del convent, dos de planta circular i un de quadrat.
A la banda sud-oest, entre la plaça de Vicenç Martorell i el carrer de les Ramelleres, també van aparèixer una gran quantitat de fonamentacions, les quals corresponen, en aquest cas, als antics edificis situats entre el convent i el carrer de les Ramelleres. Es va documentar gran part de la façana d'aquests edificis i dels murs de les divisions internes. El conjunt es pot situar cronològicament entre els segles XVII i XX. Finalment les restes més modernes s’han de relacionar amb la presència de diverses canalitzacions i serveis dels segles XIX i XX.
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3783
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona