Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica consistí en l'obertura de vuit cales informatives en els sectors sud i nord del Parc Zoològic, com a treballs previs a les dues possibles ubicacions del nou delfinari.
El més destacable va ser la documentació de dos petits fragments de mur que es corresponen amb el revellí ubicat entre els baluards de Don Fernando i de la Reyna de la Ciutadella borbònica. Aquests estaven obrats amb carreus lleugerament desbastats, amb maons incrustats, tot unit amb morter de calç.
De l'època de l'Exposició Universal del 1888 es van documentar tres paviments successius, ubicats a partir d’1 m de profunditat des del nivell de circulació actual. El més recent estava construït amb una fina capa de quitrà disposada a sobre d'un conglomerat de grava unit amb ciment. Per sota, els altres dos estaven fets amb una barreja de terra fina, morter de calç i petites pedres, tot fortament piconat. També es van documentar les restes de fonamentacions d’un mur que semblaven que delimitaven l’extensió del segon paviment. De finals del segle XIX també serien les restes d’un dipòsit i una canalització construïts amb maons lligats amb morter de calç.
Finalment es va documentar una estructura vinculada amb l'antic Llac Blau, un llac artificial que va existir en aquella part del Zoo fins als anys setanta del segle XX.
Tipus: Notícies / documents | Data: 15 de desembre de 1869
Es cedeixen els terrenys de la ciutadella a la ciutat de Barcelona per a la construcció del Parc de la Ciutadella.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3738
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona