Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica realitzada al carrer del Rec Comtal, 17-19/Passatge de Sant Benet, 12 ha estat motivada per la construcció d’un edifici amb dues plantes de soterrani i va concloure amb resultats positius. L’any 2015 es van continuar les tasques començades l’any 2014. Fase neolítica. Es va documentar una estructura de tipus funerari que es situa entre el Neolític final i el Bronze inicial. Era una estructura de tipus simple amb un únic espai sepulcral, de planta circular amb el fons pla, mesurava 1,10m de diàmetre per 0,33m de fondària. A l’interior es van documentar un total de quatre individus, tres adults i un infantil. L’estat de conservació dels individus era molt dolent, a causa de les característiques d’acidesa del sòl i diversos processos tafonòmics posteriors. Els cossos no tenien connexió anatòmica i es trobaven dispersos dins de la tomba. Les característiques de les restes fan pensar en un enterrament secundaria, l’aixovar constava d’un total de quatre peces d’indústria lítica, de sílex: una làmina de 8 cm i tres fragments de 3 cm. Fase medieval. Es van trobar un total de deu unitats funeràries que es poden situar en ell període altmedieval. Presentaven orientació oest- est. Les tombes que eren antropomorfes no presentaven aixovar. Els individus estaven col•locats en decúbit supí, conservaven les connexions anatòmiques i tenien les extremitats superiors col•locades al llarg del cos o sobre la zona ventral o toràcica. Tres de les de les deu tombes presentaven pedres com a coberta. Fase moderna. A aquesta fase corresponen el número més gran de restes documentades. Tretze forns amb diferents estats de conservació, així com estructures muraries que podrien estar-hi relacionades amb les activitats que es van dur a terme a la zona entre els segles XVII i el segle XIX. Tot i que de diferents mides segueixen la mateixa tipologia constructiva: una planta circular que recolzava sobre un mur perimetral.
També els treballs van documentar 25 m de longitud de rec Comtal; amb una amplada d’entre 3 i 5 m, quedava delimitat per un mur a banda i banda.
Fase contemporània. Es tracta principalment de clavegueres, paviments, envans i estructures diverses que es situen entre els segles XIX i XX.
Tipus: Notícies / documents | Data: segle X
La hipòtesi més extesa és que el rec Comtal es tracta d'una construcció del comte Mir (954-966).
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3592
+ 3000 puntos de interés arqueológico geolocalizados y tipificados.
Todo aquello de interés arqueológico hallado en Barcelona.