Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Els treballs realitzats a la zona del deambulatori de la Basílica de Sant Just i Sant Pastor de Barcelona permetreren recuperar estructures i estratigrafia que es remunten a època medieval, amb alguna presència de material romà possiblement descontextualitzat.
Pel que fa a les restes documentades, es podien emmarcar en dos grans moments: les diferents actuacions relacionades amb l’església actual i les construccions anteriors.
Les restes documentades de l’església es basen en fonamentacions de la construcció gòtica i en dos enterraments afectats per la fonamentació del deambulatori i la façana.
Com a construccions anteriors es documentaren una estructura que travessava la cala amb orientació est-oest i del que no fou possible identificar la seva funció, i un mur , que podria correspondre a un àmbit de caire cultual que s’hauria d’identificar amb algun dels elements anteriors a l’església gòtica. Segons l’ historiografia clàssica, sembla que podria tractar-se de la capella de Sant Celoni.
L'absència de restes romanes podria explicar-se pel fet de no haver-se esgotat l’estratigrafia per raons de seguretat.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1342-43
S'inicia la construcció del temple gòtic de Sant Just i Pastor.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3331
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona