Pend: prop_33: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica es dugué a terme a les tres naus més meridionals del conjunt de les Drassanes Reials de Barcelona i va consistir en l’obertura d’un seguit de cales de petites dimensions que van permetre la documentació completa de l’estratigrafia antròpica en aquests punts i d’un rebaix d’una superfície d’uns 500 m2 que, en canvi, es va limitar als nivells més superficials. Els resultats permeten reconstruir una evolució històrica del sector articulada en les següents fases:
Època romana: es documentaren dues inhumacions en fossa simple datades d’època imperial.
Època medieval: segle XIII: d’aquest moment es documenta un mur interpretat com el mur de tancament del primer projecte de les Drassanes, gràcies a un projecte de Pere II el Gran, així com alguns paviments de calç. Durant el segle XIV i XV es mantenen aquestes estructures amb algunes reparacions de paviments, així com també la creació de crugies gràcies a la troballa d’un pilar.
Època moderna: durant els segle XVI i XVII es produeix una reforma radical de l’edifici amb un entramat de pilars que, és la que es conserva actualment i, que tot i que perpetua el model d’espai compartimentat amb naus, no coincideix amb cap evidència d’època medieval. La intervenció ha permès excavar algun d’aquests pilars, els quals es construeixen amb una important cala on es fa servir la tècnica de l’encofrat perdut i la resta s’omple amb terra que conté material del segle XVI.
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3265
Pend: resume_project1
Pend: resume_project2