Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Els treballs arqueològics realitzats per a la construcció d’un ascensor a la finca número 13 del Carrer Dagueria de Barcelona va permetre documentar estructures de diferents cronologies.
Durant la primera campanya s’obrí una cala de petites dimensions amb la qual es va veure un mur i la banqueta de fonamentació d’un altre d’època altomedieval, d’entre els segles IX-X.
A banda també s’exhumaren dos murs en estat molt precari que es pogueren ubicar cronològicament entre els segles IV i V dC.
La segona fase consistia en la instal•lació d’un col•lector amb l’obertura de la rasa pertinent.
S’evidenciaren diverses estructures pertanyents a diverses fases d’ocupació: època tardoantiga (segles V- IX), medieval (segles XII - XV), època moderna (segles XVI- XVIII).
Segles V- IX
S’interpretaren dos moments constructius datables en època tardorromana. La fase més antiga, amortitzada entre els segles V- VII s’identificà a través de dos murs i l’etapa més recent per quatre murs definitivament amortitzats en el segle IX.
Pel que fa a la tècnica constructiva, en tots els casos els murs eren bastits amb pedres irregulars, sense argamassa, lligades amb argila més o menys depurada. Tres d’aquests murs presentaven la particularitat de contenir material arquitectònic reaprofitat: restes d’un capitell, el fragment d’un arquitrau i el tambor d’una columna.
Segles XII - XV
Aquesta fase es troba representada per les escadusseres restes del parcel•lari baixmedieval. Les evidències es caracteritzen per la seva fragmentació i el seu reaprofitament posterior. Ens referim a diversos murs i clavegueres que es podrien correspondre, com a mínim, a dos habitatges orientats al mateix carrer de la Dagueria, que presentaven una part central probablement d’ús comunal.
Segles XVI - XVIII
D’aquesta fase es documentaren diversos envans que suposen la subdivisió de l’espai a banda d’algunes estructures subterrànies.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3117
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona