Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
La intervenció arqueològica es va realitzar davant la necessitat de canviar el paviment de fusta de la capella del santíssim sagrament pel seu mal estat de conservació. Així, es va contemplar la realització d’una cala de sondeig per tal d’avaluar les perspectives arqueològiques de l’edifici en funció de la seva rellevància històrica.
A banda de les diferents estructures associades amb l’església actual en les seves diferents fases – una claveguera i un pou mort-, es pogueren documentar dues fases anteriors, una entre els segles IV-V dC i l’altra, dins dels segles I-II dC. Ambdues fases estaven representades per uns murs de gran potència amb una orientació similar encara que no igual. El mur més antic presentava una orientació coherent amb la quadricula de la ciutat romana, en canvi el més modern canviava l’orientació en sentit est-oest. Ambdues fases podrien pertànyer a edificis de caire públic per les seves magnituds, fet que es podria relacionar amb la proximitat al forum de la ciutat. Així mateix podrien marcar una línia de façana, encara que amb les dades actuals es difícil afirmar-ho de forma taxativa.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3102
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona