Carta Arqueològica de Barcelona

Intervenció: Can Cadena

 

Situació geogràfica

Context:
Zona urbana
Districte:
Sant Martí
Codi de parcel·la:
17
Codi d'illa:
30606
Adreces:
Carrer Menorca 25
Coordenades UTM fus 31N ED50:
UTM X: 432916,00000 | UTM Y: 4585749,00000

Descripció, imatges i notes històriques

Nom singular: Can Cadena

Resultats: Negatius. Estratigrafia no exhaurida

Descripció:

Dins del projecte d’actuació municipal de rehabilitació d’horts urbans, l’empresa Isolux Corsán va realitzar diverses rases de sanejament dins dels terrenys que envolten la Masia de Can Cadena i que actualment es destinen a horts urbans.
L’actuació es dugué a terme en dos sectors. El primer estava situat a la banda nord-oest dels terrenys que es troben dins del tancat de la Masia de Can Cadena.
En aquest sector s’efectuà una rasa central (que es doblava en el seu extrem est) per tal d’instal•lar tubs de sanejament d’uns 46 m. de llargària i 0’80 m. d’amplada. Pel que fa a la seva fondària, el punt més fondo es va assolir al seu extrem oest, amb una cota sota el nivell actual de circulació de 1’20 m., aquesta cota anava pujant progressivament fins als 0’75 m. en l’extrem est.
Conjuntament a aquesta rasa central s’efectuà una petita rasa subsidiària d’uns 15 m. de llargària, 0’80 m. d’amplada i 0’30 m. de fondària, al nord de la rasa central. També s’efectuaren quatre pous de registre quadrangulars de 0’80 x 0’80 x 0’75 m. associats a les rases efectuades.
El segon sector estava ubicat al nord-est del la Masia, a l’alçada del carrer Agricultura 303. Aquest sector es troba al costat de la zona on es va localitzar una sèrie de restes humanes de maner prèvia a l’inici de la intervenció.
Aquí s’efectuà una rasa de sanejament, en direcció est-oest, per tal de connectar la xarxa d’aigües residuals de Can Cadena amb el col•lector del carrer Agricultura. Presentava uns 7’50 m. de llargària, per 0’80 m. d’amplada, i la seva fondària variava entre els 1’25 m. en el costat oest i els 2’10 m. en el punt de connexió amb el col•lector del carrer Agricultura en direcció est-oest.
Al llarg del seguiment arqueològic no es documenta cap mena d’estructura arqueològica. Els resultats negatius són vàlids únicament, fins a la cota assolida durant la intervenció.


cronologia i tipologia de les troballes

Sense contingut

Aquesta Intervenció no conté detalls sobre la tipologia o la cronologia de les troballes


Informació tècnica i legal

Estat de conservació:

Estat:
Conservació

Protecció:

Proteccions existents:

Protecció Fisica:
Protecció Física

Proteccions legals:

Protecció Generalitat de Catalunya:
Categoria:
Protecció Legal
Classificació:
Clases
Protecció específica de l'Ajuntament de Barcelona (PEPPA 2000):
Nivell de protecció:
Protecció legal Ajuntament

Actuacions:

Data:
8 de novembre - 3 de desembre del 2010
Tipus:
Seguiment
Tipus admin..:
Preventiva
Director / Autor:
David Prida Trujillo - Actium
Motivació:
Projecte de Millora de la Xarxa d'Horts Urbans
Promotor/propietari:
Medi Ambient Ajuntament de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Documentació

Documentació:

Llicència de Creative CommonsAquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons


Carta Arqueològica de Barcelona + 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona

Llicència de Creative Commonsa
Carta Arqueològica és un producte realitzat pel Servei d'Arqueologia de l’Institut de Cultura de Barcelona Per a més informació podeu contactar amb docu_arqueologia@bcn.cat | Ajuntament de Barcelona