Carta Arqueològica de Barcelona

Intervenció: Carrer Fusina 6-8

 

Situació geogràfica

Context:
Zona urbana
Districte:
Ciutat Vella
Adreces:
Carrer Fusina 6-8
Coordenades UTM fus 31N ED50:
UTM X: 431748,00000 | UTM Y: 4581983,00000

Descripció, imatges i notes històriques

Resultats: Negatius. Estratigrafia no exhaurida

Descripció:

La intervenció arqueològica realitzada al carrer Fusina, consistent en el seguiment de l’obertura de rases per a documentar la possible presència de restes arqueològiques, va concloure amb resultats negatius. L’obra prevista s’havia de dur a terme a la vorera del carrer de la Fusina, entre els núm. 6 i 8. No obstant això, a més de la prevista, es portaren a terme diverses rases al carrer Comercial: una rasa entre el mateix carrer i el carrer Fusina, tres rases paral·leles a l’alçada del núm. 3, i una al núm. 11. A més s’efectuà una rasa entre els núm. 9-11 del carrer de la Fusina. En total es van practicar set rases, amb posterioritat a l’obertura de cales, que acabaren formant part de les mateixes i que, per aquesta raó, no van rebre tractament diferenciat. S’anomenà rasa 100 la del carrer Fusina núm. 6-8, rasa 200 la situada a la cantonada carrer Comercial amb carrer Fusina, rases 300, 400 i 500 les localitzades a l’alçada del núm. 3 del carrer Comercial, 600 la rasa realitzada a carrer de la Fusina núm. 9-11 i 700 la rasa oberta davant el núm. 11 de carrer Comercial. Totes presentaven una amplada aproximada de 0,50 m. i una profunditat de 0,70 m.
El control de les obres no proporcionà cap tipus de resta arqueològica. Les pròpies característiques de la intervenció; l’escassa profunditat a què s’instal•là la canalització, la reduïda amplada de les rases i l’abundant presència de serveis, dificultaren l’obtenció de resultats. Els resultats negatius, però, són vàlids únicament fins a la profunditat màxima que es va assolir durant el desenvolupament de l’obra.

Notícies històriques:

  • Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1900

    Carrer de la Fusina

    El nom equival, en català antic, a foneria, lloc de fosa. Una foneria donava aquest nom a un carrer que existia al costat dret del pla d'en Llull, al capdamunt del Born, sobre el rec Comtal, en la direcció de l'actual carrer de la Fusina.


cronologia i tipologia de les troballes

Sense contingut

Aquesta Intervenció no conté detalls sobre la tipologia o la cronologia de les troballes


Informació tècnica i legal

Estat de conservació:

Estat:
Conservació

Protecció:

Proteccions existents:

Protecció Fisica:
Tapat

Proteccions legals:

Protecció Generalitat de Catalunya:
Categoria:
Protecció Legal
Classificació:
Clases
Protecció específica de l'Ajuntament de Barcelona (PEPPA 2000):
Nivell de protecció:
Protecció Legal
Data aprovació:
Clases

Actuacions:

Data:
3 al 15 de juliol del 2006
Tipus:
Seguiment
Tipus admin..:
Preventiva
Director / Autor:
Sergio Linares Salgado ATICS SL
Motivació:
Rasa electricitat
Promotor/propietari:
FECSA-ENDESA / Ajuntament de Barcelona

Documentació

Documentació:

Llicència de Creative CommonsAquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons


Carta Arqueològica de Barcelona + 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona

Llicència de Creative Commonsa
Carta Arqueològica és un producte realitzat pel Servei d'Arqueologia de l’Institut de Cultura de Barcelona Per a més informació podeu contactar amb docu_arqueologia@bcn.cat | Ajuntament de Barcelona