Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Amb motiu de l'obertura d'un camí de comunicació entre les dues últimes terrasses del Cementiri del Sud-Oest (antiga via de sant Antoni) sobre la vessant que dóna al Fossar de la Pedrera, en el lloc que corresponia, antigament, a la mateixa vessant del Castell del Port, van aparèixer, al tall, diverses estructures arquitectòniques i gran quantitat de material ceràmic d'època romana.
Les estructures documentades, durant la intervenció arqueològica que s'hi va realitzar, conformen un àmbit quadrangular delimitat per tres murs (fets d'opus caementicium), que possiblement tindria un accés en el seu angle nord-est i del qual desconeixem el tancament pel sud, degut a la impossibilitat de realitzar qualsevol excavació a l'àrea per l'existència d'un cos de nínxols del cementiri modern.
Aquesta cambra formaria part, molt probablement, d'un establiment rural romà d'època tardo-republicana, com indica la cronologia del material, consistent en ceràmiques comunes oxidades i reduïdes, ceràmica grollera de cuina, campaniana A i B, ceràmica sigil·lada itàlica, parets fines, àmfores del tipus Pascual 1, Dressel 2/4 i Dressel 7/11, llànties, dòlies i material constructiu com tègules, imbrices, pondus, metalls com claus de ferro i bronze i una moneda ibèrica, escòria de metall, fragments de marbre, vidre, restes de fauna tan terrestres com malacologia. Aquest material arqueològic proporciona una cronologia des de meitat del segle II aC. fins a principis del segle I dC.
De la neteja dels perfils cal destacar l'aparició d'una sitja retallada al terreny natural, que no es va excavar. L'únic material recuperat al seu interior va ser durant la neteja i es tracta de ceràmica ibèrica pintada.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3076
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona