Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
El jaciment arqueològic es situa entorn a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, a tocar amb l'avinguda de l'Estadi i el passeig Olímpic.
Durant la construcció de l'Estadi Municipal a l'any 1929, es varen documentar 15 o 16 sitges d'uns 6 metres, algunes reutilitzades com a sepultures (segons I. Rodà: 1977, pàg. 69-70). Concretament el jaciment arqueològic es situava a la vessant nord. El material més antic data del segle III aC., perdurant fins a l'època romana.
Segons Josep de la Vega (1977, pàg. 19), el jaciment arqueològic correspon a un camp de sitges d'època ibèrica datable als segles III-II aC. La descripció d'aquests materials, resta inèdita. S'ha documentat a partir de la documentació gràfica un forn d'àmfores, a més de trobar una sèrie de retalls reblerts amb rebuigs de forn, i un possible dipòsit d'opus signinum.
Actualment, les restes arqueològiques documentades l'any 1929 han estat destruïdes. A la part nord-est, hi ha un petit cim on alguns autors hi han volgut ubicar un poblat ibèric (Roca 2000, pàg. 31). A causa de les obres urbanístiques que s'han portat a terme en el lloc, modificant la seva orografia, no s'ha pogut documentar cap resta de material arqueològic en aquest sector, però és possible que entorn a les pistes d'aeromodelisme, entre el carrer del Doctor Font Quer i l'avinguda de l'Estadi, encara se'n puguin conservar, ja que aquesta part no ha estat massa modificada per la construcció de l'Anella Olímpica.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1929
A partir de l'estudi del material fotogràfic.
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/3059
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona