Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Aquesta intervenció al carrer Cendra i a la plaça del Dubte va consistir en el seguiment i control d’una rasa que abastava des del núm. 40 del carrer Cendra fins la plaça del Dubte, 1. Aquesta rasa es va realitzar en dos trams, un al carrer de la Cendra i l’altre a la plaça del Dubte, amb una amplada màxima de 0,40 i 0,62 m. de fondària.
El control d’aquesta rasa va permetre localitzar tres estructures arqueològiques per sota dels nivells contemporanis. Cap de les estructures va quedar afectada pel desenvolupament de l’obra. Concretament, es van documentar dos murs que seguien una direcció nord-oest/sud-est, paral·lels a la línia de façana del carrer de la Cendra, i un paviment de maons, d’uns dos centímetres de potència, que cobria parcialment un dels dos murs. Si bé cap de les estructures va presentar material arqueològic associat, la seva fàbrica, sense ser un factor determinant o indiscutible, insinuava una datació moderna o contemporània. Un d’ells sembla ser que es tractava d’un antiga fonamentació de mur de façana del carrer de la Cendra. L’altre tenia poca entitat i no es va poder determinar la seva funcionalitat.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1376 - 1377
Construcció del Portal de Sant Antoni.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1430
Construcció de l'Hospital de Sant Antoni.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1484
Es constueix el convent de jerònimes.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 01/01/1865
Carrer de la Cendra
Corrupció del cognom Sendre o Sendra, del propietari de les casetes que ocupaven un costat del carrer, enfront de la tanca de l'hort de les Jerònimes.
Tipus: Toponímia / nomenclàtor | Data: 10/03/1995 ((canvi de tipologia, de carrer a plaça))
Plaça del Dubte
És tan curt que l'únic dubte fóra considerar-lo carrer. Segons Joan Amades el nom li vindria d'una font d'aigua que hi havia al carrer: tres terrassans de les hortes de Sant Antoni es disputaven l'origen del doll d'aquella font que segons cada un d'ells era igual al de la vena d'aigua que passava per sota del seu hort i que treia la seva sínia. Com que no es posaven d'acord, van fer diverses proves sense arribar a establir-ne la procedència i batejaren la font amb el nom del 'dubte'.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/269
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona