Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Amb motiu de l’enderroc de la casa Albó, situada a l’angle format pels carrers dels Arcs i Boters, es va posar al descobert una pilastra que es va considerar que podria correspondre a l’aqüeducte romà. Aquesta pilastra formava part de la façana de l’edifici i estava construïda amb una tècnica molt similar a l’emprada en la construcció de la muralla.
Es va engegar una excavació que va consistir en la realització de diverses cales, tant a la zona de la pilastra com a altres llocs del solar. D’aquesta manera es va poder determinar que en el cas de l’estructura documentada es tractava d’una pilastra que fins el 1919 era espirall (torre de pressió) que va quedar en desús amb la nova xarxa d’aigües de Montcada. Durant el seu enderroc es va documentar com diversos tubs de ceràmica melada i de plom la travessaven. Alguns d’aquests pilars van ser absorvits per les noves construccions, com era el cas d’aquest, ja que la casa Albó datava de 1870. En quant a la datació, se sap que estava en procés de construcció l'any 1357.
Pel que fa a les restes documentades en altres cales cal destacar l’aparició en la més propera a la Plaça Nova, d’un soterrani de 4 m de profunditat, al qual s’accedia a partir d’un arc i presentava un paviment de lloses. La seva cronologia no es va determinar.
De totes les cales es va alçar i estudiar l’estratigrafia. A nivell de material arqueològic, es va documentar alguns fragments de ceràmica romana, a uns 2 m. de fondària, en un nivell d’argila barrejada amb sorra.
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/1801
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona