Carta Arqueològica de Barcelona

Intervenció: Carrer Comercial 15

 

Situació geogràfica

Context:
Zona urbana
Districte:
Ciutat Vella
Adreces:
Carrer Comercial 15
Carrer Picasso 36
Coordenades UTM fus 31N ED50:
UTM X: 431821,00000 | UTM Y: 4581926,00000

Descripció, imatges i notes històriques

Resultats: Negatius. Estratigrafia no exhaurida

Descripció:

Aquesta intervenció arqueològica, realitzada als trams de vorera corresponents als núm. 36 i 38-38 bis del Passeig Picasso i als núm. 13 i 15 del carrer Comercial de Barcelona, estava destinada a descobrir i documentar les possibles restes arqueològiques conservades durant les obres de canalització de cables de telefonia.
A la zona del Passeig Picasso 36-38, es va practicar una rasa que no superava els 0,74 m. de profunditat respecte la cota del nivell d’ús actual, amb una llargada màxima de 2 m. i una amplada de 1,64 m. Al carrer Comercial núm. 13 es van obrir dues rases més; una presentava una profunditat de 0,65 m. respecte la cota del nivell d’ús actual, amb una llargada de 2,30 m. i una amplada de 0,40 m.; la segona, a una distància de 3 m. de la primera, al tram de vorera corresponent al núm. 13 del carrer Comercial, va arribar a 0,60 m. de profunditat respecte la cota del nivell d’ús actual, amb una llargada de 1,40 m. i una amplada de 0,40 m. Per últim es va obrir una altra rasa davant del núm.15 del Carrer Comercial, que tenia una llargada de 11,20 m. per 0,60 m. d’amplada i 0,45 m. de fondària respecte al sòl actual.
Els resultats d’aquesta intervenció arqueològica van ser negatius ja que no es va poder localitzar cap estructura. Només, i de manera parcial, s'observaren els fonaments de l’edifici que es trobava situat al carrer Comercial 15, abans de ser enderrocats a finals de l’any 2001. Aquests estaven bastits amb maons i lligats amb morter de calç blanc, al contrari que els fonaments de l’edifici situat al carrer Comercial 13, erigits amb pedres. Cal destacar la inexistència de materials i/o nivells arqueològics. Totes les rases van presentar una seqüència estratigràfica completament estèril.


cronologia i tipologia de les troballes

Sense contingut

Aquesta Intervenció no conté detalls sobre la tipologia o la cronologia de les troballes


Informació tècnica i legal

Estat de conservació:

Estat:
Conservació

Protecció:

Proteccions existents:

Protecció Fisica:
Protecció Física

Proteccions legals:

Protecció Generalitat de Catalunya:
Categoria:
Protecció Legal
Classificació:
Clases
Protecció específica de l'Ajuntament de Barcelona (PEPPA 2000):
Nivell de protecció:
Protecció Legal
Data aprovació:
Clases

Actuacions:

Data:
12 al 15 de novembre del 2002
Tipus:
Seguiment
Tipus admin..:
Preventiva
Director / Autor:
Montserrat Rio Carra - ATICS SL
Motivació:
Canalització en rasa
Promotor/propietari:
Telefònica SA

Documentació

Documentació:

Llicència de Creative CommonsAquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons


Carta Arqueològica de Barcelona + 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona

Llicència de Creative Commonsa
Carta Arqueològica és un producte realitzat pel Servei d'Arqueologia de l’Institut de Cultura de Barcelona Per a més informació podeu contactar amb docu_arqueologia@bcn.cat | Ajuntament de Barcelona