Resultats: Positius. Estratigrafia no exhaurida
Arran de les obres de l’enllaç del segon cinturó amb el Túnel de la Rovira es descobriren una sèrie de restes estructurals pertanyents a una vil•la romana que suposaren la realització d’una intervenció arqueològica que va permetre documentar restes en una extensió de més de 2000 m². Donat el caràcter d’urgència de l’excavació es va treballar només a la part afectada per les obres, fet que va permetre documentar, tant sols, la part rústica de la vil•la –agrícola i industrial- i no va ser possible trobar la part residencial del complex.
Es va poder comprovar, analitzant la planta final de l’excavació, com la vil•la no havia estat construïda en un mateix moment, sinó que es va anar remodelant i ampliant al llarg del temps des de la meitat del segle I dC. fins a finals del segle VI dC. La distribució de les diferents habitacions era regular, amb un traçat ortogonal d’eixos. Únicament a la zona sud va aparèixer una habitació amb tancament de forma absidal poc pronunciada.
Es constatà l’existència de dues tècniques constructives a les fonamentacions dels murs; de pedra seca d’una banda i amb lligament de morter de calç de l’altra. Els paviments eren, majoritàriament, de terra piconada sobre preparació de pedres i ceràmica, havent també algun cas de pavimentacions amb opus signinum.
A banda de les estructures constructives de la vil•la es documentaren també un total de 18 sitges per emmagatzemar gra, excavades tant a la roca com a l’argila i amb la peculiaritat que moltes d’elles eren dobles i geminades. També es trobaren dipòsits i el que semblà una gran cisterna d’aigua.
Aparegueren també sis esquelets infantils, enterrats dins àmfores, sota els paviments de les estances.
Finalment es trobaren una sèrie d’elements que portaren a suposar l’existència d’una part residencial; si bé no es trobaren mosaics in situ, aparegué un nombre considerable de tessel•les i un parell de restes escultòriques que parlarien d’un cert luxe i monumentalitat relacionats amb la part noble de la vil•la.
Tipus: Notícies / documents | Data: 1929
Construcció de l'estadi municipal. Es localitzen restes identificades com a sitges reutilitzades com a enterraments de l'època ibèrica (segle III - II aC.)
Permalink Http://cartaarqueologica.bcn.cat/1009
+ 3000 punts d’interès arqueològic geolocalitzats i tipificats.
Tot allò d'interès arqueològic que s'ha trobat a Barcelona